Relatietherapie bij Psychologiepraktijk Masset | Psycholoog Voorschoten

 

Relatietherapie

Een langdurige (intieme) relatie onderhouden is niet gemakkelijk. U wilt uw leven met iemand delen maar ook een zelfstandig persoon blijven. U wilt uzelf best aanpassen, maar er zijn grenzen. Niet altijd vinden partners het evenwicht in de relatie waarmee ieder tevreden kan zijn.

 

Soms is het te wankel of raakt de relatie na een hele tijd toch uit balans. Dat kan met van alles te maken hebben. Romantische verwachtingen, onduidelijke afspraken, oude wonden. Of omstandigheden: ziekte, werkloosheid, problemen in de familie of zorgen om de kinderen, een nieuw gezin vormen met de kinderen die beide partners al hebben uit een eerdere relatie. En beide partners  doen  toch hun best om de relatie weer prettig te maken, maar er is te vaak gekibbel over “niets”, onvrede en een machteloos gevoel.

 

Relatiegesprekken kunnen dan helpen om aandacht te geven aan wat er echt aan de hand is en te leren begrip voor de ander te hebben zonder uzelf kwijt te raken.

 

Is relatietherapie zinvol?

Als jullie samen aan de relatie willen werken, is relatietherapie uiteraard zinvol. De meerderheid van de stellen die tijdens deze therapie weer tot een gesprek komen, overwinnen hun relatiecrisis. Jullie relatie krijgt weer de nodige diepgang. Emoties, gevoelens en verlangens worden weer met elkaar gedeeld.

De negatieve spiraal waarin jullie relatie was terecht gekomen is doorbroken. Het vertrouwen en respect voor elkaar hersteld. Wederzijds begrip, vertrouwen en respect zijn dé basis voor een geslaagde en zinvolle relatie.

 

Afspraak maken

Wilt u ook relatietherapie? Bel als u nog vragen heeft of om een afspraak te maken.

 

AFSPRAAK MAKEN